Skip to the content

Det bliver 55-årige Tejs Beltov, der tager roret på Søby Værft den 1. juni i år. Tejs Beltov har sine rødder i det maritime -- han er uddannet skibsfører samt skibsingeniør med linje i planlægning og produktion og har gennem sin karriere videreuddannet sig med en MBA og kurser i bl.a. salg ved forskellige internationale skoler. Tejs har tidligere virket som direktør i forskell ...

Vi søger 2 nye skibsmontørlærlinge til Søby Værft. Du får en alsidig hverdag og en bred uddannelse, som klæder dig godt på til at studere videre eller arbejde i den maritime branche. Mød Carl Sørensen og Mikkel Schlotfeldt, som startede i lære sidste år. ”Vi har altid gået og rodet med knallerter og der fik vi interessen for det med at arbejde i motorer. Det er sjovt at skil ...

The electric driven ferry” Ellen” reached yet another milestone on the 1st of March 2021. For a year, “Ellen” has sailed five return trips between Søby and Fynshav, daily. Our newbuilding number 107 (“Ellen”) is doing well on many parameters and is performing phenomenal. We at Søby Værft A/S is proud to have been a part of bringing the ferry to life and we enjoy observing the f ...

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Søby Værft skal have ny direktør

Søby Værfts administrerende direktør gennem 18 år, Roar Falkenberg flytter til Fyn, og har som en konsekvens deraf opsagt sin stilling til fratrædelse ved udgangen af april. Derfor er værftet gået i gang med at finde hans afløser.

”De ældste af vores børn har boet på Fyn igennem en årrække i f.m. deres studier og arbejde, og det har længe været et ønske fra familien og min side, at få mulighed for at tilbringe mere tid sammen” , udtaler Roar Falkenberg, ”mulighederne og timingen har bare ikke været rigtig før nu”. Roar Falkenberg tiltræder en ny stilling som uddannelses- og markedsdirektør på Syddansk Erhvervsskole den 1. maj 2021. ”Det bliver noget helt andet end at være værftsdirektør, men jeg glæder mig til at prøve noget nyt, som jeg også brænder for”, tilføjer han.


Roar Falkenberg fortsætter sit arbejde i hele opsigelsesperioden og har også tilbudt at være til rådighed i sin fritid i en periode herefter for at sikre en så god overlevering som muligt, og det er bestyrelsesformand Søren Andersen glad for. ”Vi er naturligvis kede af, at Roar har valgt at flytte til Fyn og prøve noget helt nyt, men forstår også godt argumenterne. Roar har været en stærk direktør og har drevet den udvikling som værftet har gennemgået de seneste mange år, og er derfor også meget glade for Roars tilsagn om at være til rådighed for værftet i hele opsigelsesperioden samt i nødvendigt omfang herefter. Det synes jeg siger meget om, at hans veneration for værftet samt interesse i at sikre den bedst mulige overgang til en ny direktør”.


Bestyrelsen i Søby Værft igangsætter nu omgående processen med at finde Roars afløser, og i forventning om at dette næppe er på plads til 30. april, udarbejdes en midlertidig løsning med afsæt i værftets nuværende ledergruppe, som vil sikre optimal kontinuitet i perioden frem til den nye direktør, kan tiltræde.
Efter et par udfordrende år, senest med COVID-19 pandemien i 2020, er Søby Værft i 2021 inde i en meget positiv udvikling og har en ordrebog der rækker langt ind i sommeren. I tillæg er der mange forespørgsler og tilbud ude på såvel reparationer samt nybygninger. ”Dette har også været en medvirkende årsag til, at jeg først nu har truffet beslutningen”, siger Roar Falkenberg, ”værftet har ikke stået stærkere i mange år end netop nu”. En opfattelse, som deles af bestyrelsesformand Søren Andersen: ”Bestyrelsen ser meget positivt på fremtiden for Søby Værft, om end det desværre bliver uden Roar Falkenberg som vi ønsker al muligt held og lykke på hans videre færd”.