Gå til hovedindhold

Udgivet den 26-04-2023

Årsregnskab 2022

Søby Værft fremlægger et rekord årsregnskab for 2022

Årsrapporten er blevet præsenteret og vedtaget på selskabets årlige generalforsamling den 25. april 2023.

I 2022 har værftets eneste nybygningsaktivitet været bygningen af en miljøpram i aluminium til firmaet Flex-Feb. Hovedaktiviteten i løbet af 2022 har været inden for reparationssegmentet, hvor det på grund af et aktivt salgs- og kundeopsøgende arbejde er lykkedes at holde en jævn og høj belægning hen over hele året. Omsætningen er i særlig grad positivt påvirket af 2 større dokningsprojekter samt installationen af mere end 15 ballast vands behandlings systemer. Aktiviteterne er derfor steget med ca. 36% i forhold til 2021.

Det er meget positivt, at de realiserede resultater for perioden er 6,5 gange højere end forventet. Hovedårsagen skal findes i de ovennævnte omstændigheder. En høj og stabil udnyttelse af værftets kapacitet og de 2 større dokningsprojekter, vi har gennemført i løbet af året.

I 2023 er der ikke budgetteret med større dokningsprojekter eller et stort antal installationer af ballastvandbehandlingssystemer, så resultatet for 2023 forventes at være 2,0-4,0 millioner danske kroner, hvilket stadig er positivt, men på et betydeligt lavere niveau end det, vi har realiseret i 2022. Aktiviteterne og resultaterne i de første 3 måneder af 2023 har været i overensstemmelse med, hvad der er budgetteret for perioden, og der er derfor forventning om, at værftet kan opretholde et tilsvarende højt og stabilt aktivitetsniveau som i 2022.

Virksomheden modtager regelmæssigt henvendelser om nybygninger og større ombygninger ud over reparationsaktiviteterne.

Den fulde økonomiske rapport kan findes HER.

Søby Shipyard see from above

Forfatter