Gå til hovedindhold

Søby Værft

Et Værft i Danmark

Søby Værfts placering

Søby Værft har en ekstremt central beliggenhed i den sydvestlige del af Østersøen, på øen Ærø.

Ærø er en 88 km2 stor ø nær den sydlige indgang til Lillebælt og kun 44 sømil fra Kielerkanalens indgang i Kiel, Tyskland. Ærø er cirka 30 kilometer lang og har cirka 6000 indbyggere.

A map of the waters around Ærø indicating the ferry connections

Færge forbindelser til øen, Ærø

Den attraktive beliggenhed og fremtidsplaner

Søby Værft ligger i havnen Søby. Søby havn er en havn, hvor to af de fem færger, der kommer til øen, ankommer. Havnen har også en lystbådshavn, som har masser af aktivitet i løbet af sommer månederne. Havnen er i dag 6,5 meter dyb, hvor den er dybest, og har dimensioner som illustreret nedenfor. Der er planer om at udvide havnen, så der er bedre plads til, at skibe kan manøvrere og mere kajplads. Projektet ledes af havnen og Ærø kommune, og forventes at blive påbegyndt i løbet af 2023/24.

Der er forskellige overnatningsmuligheder på øen som hoteller, lejligheder og airbnbs. Søby Værft har også købt den lokale skole i Søby, som lukkede tilbage i 2013. Skolen vil nu blive genopbygget til små lejligheder og vil være tilgængelig for kunder og underleverandører at leje, mens de besøger Værftet. Projektet vil være igangværende i løbet af 2023, og den første fløj forventes at åbne i løbet af sommeren 2023.

A map of the Baltic with an arrow pointing at Søby

Pilen indikerer placeringen af Søby Værft i Østersøen.

Transport muligheder til Ærø

Øen er forbundet til fastlandet via færgeforbindelser. Der er 5 forskellige færger, der sejler til øen fra forskellige destinationer, hvilket gør det muligt at ankomme til øen fra tidlig morgen til sen aften.

Hvis du rejser i bil fra Tyskland, er den bedste løsning at køre til Als i Danmark og tage den fuldt elektriske færge "Ellen" fra Fynshav til Søby. Efter en 45 minutters tur vil du ankomme til Søby, og Søby Værft vil derefter være beliggende lige ved siden af færgen.

Hvis du ankommer fra andre steder, er der færgeforbindelser fra Faaborg (Fyn) - Søby (Ærø), Svendborg (Fyn) - Ærøskøbing (Ærø) og Rudkøbing (Langeland) - Marstal (Ærø), så der er masser af muligheder for at komme til øen.

A 3D map showing future plans for the Port of Søby

Fremtidsplaner for Søby Havn

En masse at lave på Ærø

Der er et stort udvalg af ting at lave, mens man besøger Ærø. Naturoplevelserne med landskaberne kombineret med kystlinjen på øen er ganske unikke og skal helst opleves enten på vandrestier eller på cykel. Der er også en stor golfbane i Søby, hvor der er havudsigt fra alle greens. Ærø er generelt et populært sted for turister om sommeren.

Sommer på Ærø

Visit Ærø

A streetview in Ærøskøbing with colored houses and a Danish flag

Gadebilledet i Ærøskøbing

Fantastic landscapes near Søby

Fantastisk landskab nær Søby

Three beach houses

Et perfekt sted til vandreture

Colored houses in Marstal

Marstal huse

Billederne er venligst skænket af Visit Ærø